Принцип одношлюбності та контрарності як наскрізна ідея українського сімейного права - Чернега, В.М. (Держава і право, 2012)
Аналізуються позиції науковців щодо співвідношення понять «одношлюбність» і «моногамія». Сформульовано авторську назву принципу одношлюбності. Проаналізовано пропозиції про допустимість винятків із принципу одношлюбності.