Поновлення робіт на місцезнаходженні Меджибіж: результати 2008 - 2009 рр. - Степанчук, В.М.; Рижов, С.М.; Матвіїшина, Ж.М.; Кармазиненко, С.П. (Кам’яна доба України, 2010)
Палеонтологічне місцезнаходження Меджибіж відоме вже більше 100 років. У 1950-х. тут були виявлені перші предмети, ймовірно оброблені рукою викопної людини. У кінці 1990-х на початку 2000-х. зявилися нові повідомлення по наявність тут археологічних матеріалів у відкладах міндель-риського віку (~ 400 тис. р. тому. У 2008-2009 рр. експедицією ІА НАНУ та КНУ ім. Т. Шевченка за участі співробітників ІГ НАНУ та ІЗ НАНУ на місцезнаходженні були прроведені рекогносцирувальні роботи, що засвідчили археологічний статус пам’ятки і безперечну перспективність її подальшого археологічного дослідження.