Функції «гарантійної держави» М. Алексєєва та їхнє правове обґрунтування - Волинець, В.В. (Держава і право, 2012)
Аналізуються функції держави у державно-правовій теорії Миколи Алексєєва. Автор визначає специфіку інтерпретації М. Алексєєвим функцій держави в контексті обґрунтовано го ним вчення про «гарантійну державу». Особлива увага надається основним засобам забезпечення прав людини та соціальної діяльності як визначальної функції «гарантійної держави».