Проблема національного суверенітету в сучасних міжнародних відносинах - Розумюк, В.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті досліджуються загальні аспекти проблеми національного суверенітету в сучасних міжнародних відносинах. Автор визначає зміст поняття «суверенітет», у широкому історичному контексті дає стислий огляд теоретичної еволюції цього поняття, аналізує причини і наслідки трансформації цього феномену за умов глобалізації.