3D магнітне моделювання перспективних на алмазоносність структур Інгульського мегаблоку Українського щита - Бакаржієва, М.І; Сікан, Т.О. (2011)
Розглянуто локальні геомагнітні критерії областей кімберлітового і лампроїтового магматизму. Теоретична магнітна модель кімберлітової (лампроїтової) трубки дозволяє оцінити характер магнітного поля від усієї трубки або її окремих складових частин. Розроблено 3D магнітні моделі Зеленогайської, Грузької і Щорсівської ділянок в межах Інгульського мегаблоку Українського щита.