Аналіз економічної доцільності будівництва теплонасосної станції, що використовує теплоту стічних вод Бортницької станції аерації для теплопостачання житлових мікрорайонів «Осокорки» та «Позняки» м. Києва - Басок, Б.І.; Швець, М.Ю.; Барило, А.А.; Недбайло, О.М.; Ткаченко, М.В. (Промышленная теплотехника, 2012)
Проаналізовано технічні характеристики будівництва і експлуатації теплонасосної станції з електричним та турбінним приводом, що використовує низькопотенційну теплоту стічних вод Бортницької станції аерації для теплопостачання житлових мікрорайонів «Осокорки» і «Позняки» м. Києва.