Алгоритми обробки профілограм - Гончар, А.І.; Федосеєнков, С.Г.; Шличек, Л.І.; Шундель, О.І. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2010)
У статті розглянута загальна схема обробки інформації гідроакустичного профілографа за допомогою розроблених алгоритмів. Показані результати обробки математичної моделі профілограми з пошаровою класифікацією донних відкладів за літологічними класами.