Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні

У статті наведені результати дослідження стану води в паренхімних тканинах яблука, моркви та картоплі в процесі сушіння. Показано, що питомий вміст зв’язаної води зменшується на протязі всього часу зневоднення. Встановлено, що на динаміку видалення води впливає вуглеводний склад тканин....

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Дата:2011
Автори: Снєжкін, Ю.Ф., Михайлик, В.А., Дмитренко, Н.В.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Інститут технічної теплофізики НАН України 2011
Назва видання:Промышленная теплотехника
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/60315
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Назва журналу:Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
Цитувати:Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні / Ю.Ф. Снєжкін, В.А. Михайлик, Н.В. Дмитренко // Промышленная теплотехника. — 2011. — Т. 33, № 2. — С. 35-40. — Бібліогр.: 17 назв. — укр.

Репозитарії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-60315
record_format dspace
spelling irk-123456789-603152014-04-15T03:01:18Z Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні Снєжкін, Ю.Ф. Михайлик, В.А. Дмитренко, Н.В. Теория и практика сушки У статті наведені результати дослідження стану води в паренхімних тканинах яблука, моркви та картоплі в процесі сушіння. Показано, що питомий вміст зв’язаної води зменшується на протязі всього часу зневоднення. Встановлено, що на динаміку видалення води впливає вуглеводний склад тканин. В статье приведены результаты исследования состояния воды в паренхимных тканях яблока, моркови и картофеля в процессе сушки. Показано, что удельное содержимое связанной воды уменьшается на всем протяжении времени обезвоживания. Установлено, что на динамику удаления воды влияет углеводный состав тканей. Results of research of a state of water in parenchyma tissues of apple, carrot and potato in the course of drying were presented in the article. It is displayed, that specific contents of combined water are diminished on all extent of a time of dehydration. It is positioned, that dynamics of elimination of water is influenced by carbohydrate composition of tissues. 2011 Article Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні / Ю.Ф. Снєжкін, В.А. Михайлик, Н.В. Дмитренко // Промышленная теплотехника. — 2011. — Т. 33, № 2. — С. 35-40. — Бібліогр.: 17 назв. — укр. 0204-3602 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/60315 633.6 : 542.936 : 543.3 uk Промышленная теплотехника Інститут технічної теплофізики НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Теория и практика сушки
Теория и практика сушки
spellingShingle Теория и практика сушки
Теория и практика сушки
Снєжкін, Ю.Ф.
Михайлик, В.А.
Дмитренко, Н.В.
Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
Промышленная теплотехника
description У статті наведені результати дослідження стану води в паренхімних тканинах яблука, моркви та картоплі в процесі сушіння. Показано, що питомий вміст зв’язаної води зменшується на протязі всього часу зневоднення. Встановлено, що на динаміку видалення води впливає вуглеводний склад тканин.
format Article
author Снєжкін, Ю.Ф.
Михайлик, В.А.
Дмитренко, Н.В.
author_facet Снєжкін, Ю.Ф.
Михайлик, В.А.
Дмитренко, Н.В.
author_sort Снєжкін, Ю.Ф.
title Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
title_short Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
title_full Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
title_fullStr Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
title_full_unstemmed Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
title_sort динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні
publisher Інститут технічної теплофізики НАН України
publishDate 2011
topic_facet Теория и практика сушки
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/60315
citation_txt Динаміка зміни стану води в паренхімних тканинах рослин при сушінні / Ю.Ф. Снєжкін, В.А. Михайлик, Н.В. Дмитренко // Промышленная теплотехника. — 2011. — Т. 33, № 2. — С. 35-40. — Бібліогр.: 17 назв. — укр.
series Промышленная теплотехника
work_keys_str_mv AT snêžkínûf dinamíkazmínistanuvodivparenhímnihtkaninahroslinprisušínní
AT mihajlikva dinamíkazmínistanuvodivparenhímnihtkaninahroslinprisušínní
AT dmitrenkonv dinamíkazmínistanuvodivparenhímnihtkaninahroslinprisušínní
first_indexed 2023-10-18T18:36:30Z
last_indexed 2023-10-18T18:36:30Z
_version_ 1796144671929401344