Інформаційний сервіс оцінювання видового різноманіття рослинного і тваринного світу причорноморського регіону України в контексті розвитку українського сегмента системи GEOSS - Куссуль, Н.М.; Попов, М.О.; Шелестов, А.Ю.; Станкевич, С.А.; Корбаков, М.Б.; Кравченко, О.М.; Козлова, А.О. (Національна Академія наук України, 2007)
У даній статті розглядається web#сервіс для оцінювання біорізноманіття Причорноморського регіону України, спільно розроблений вченими Інституту космічних досліджень НАНУ–НКАУ та Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі НАНУ в рамках інноваційного проекту НАН України. Описана методика оцінювання видового різноманіття з використанням космічних зображень, в основу побудови якої покладено екосистемний підхід.