Значение раннего энтерального питания у хирургических больных - Каракурсаков, Н.Э. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проаналізовано результати лікування 18 хворих, прооперованих з приводу гострогодеструктивного холециститу. У 8 хворих у комплексному лікуванні застосували додаткову нутріційну підтримку. В якості компонента раннього ентерального харчування використовували препарат «OsmeralBSInstant».Клінічні спостереження показали скорочення термінів нормалізації перистальтики кишечника, лабораторно виявлена нормалізація показників білкового обміну. Отримані результати підтверджують ефективність застосування раннього ентерального харчування у комплексному лікуванні гострого деструктивного холециститу і профілактиці його ускладнень.