«Звездчатый объем» – эффективный гистоморфометрический показатель степени соединенности элементов трабекулярной сети - Кутя, С.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті наводиться доцільність використання та методологія визначення «зірчастого об’єму кістковомозкових порожнин» - гістоморфометричного показника, що відображає ступінь з’єднаності трабекул губчастої речовини кісток. Досліджено вікові зміни цього параметру у щурів-самців лінії Вістар. Встановлено, що протягом першого року життя відбувається поступове зниження його величини в тілах хребців та метадіафізарній зоні великогомілкових кісток. У дво- та трирічних тварин спостерігали зворотні зміни.