Аналітичні схеми пробопідготовки гірських порід та мінералів і визначення в них мікроелементів методом мас-спектрометрії з індукційно зв’язаною плазмою (ICP-MS) - Пономаренко, О.М.; Самчук, А.І.; Красюк, О.П.; Макаренко, Т.І.; Антоненко, О.Г. (Мінералогічний журнал, 2008)
Наведено аналітичні схеми розкладання гірських порід та мінералів з використанням мікрохвильової системи ЕТНОS-I, що дозволяють значно зменшити тривалість та працемісткість пробопідготовки. Наведено результати ICP-MS визначення мікроелементів у природних об’єктах без попереднього концентрування.