Інтелектуальні електричні мережі електроенергетичних систем та їхнє технологічне забезпечення - Стогній, Б.С.; Кириленко, О.В.; Денисюк, С.П. (Технічна електродинаміка, 2010)
Розглянуто проблеми, що пов’язані з розвитком електроенергетики в сучасних умовах. Проведено аналіз концепції Smart Grid та особливостей її розвитку. Визначено основні технологічні та технічні складові реалізації цієї концепції. Досліджено проблему визначення найбільш прийнятних рішень для реалізації платформи Smart Grid в Україні з урахуванням тих напрацювань, що знайшли впровадження в електричних мережах.