Геохронологія плагіогранітів "шереметівського" комплексу (Волинський мегаблок Українського щита) - Костенко, О.М.; Довбуш, Т.І.; Степанюк, Л.М. (Мінералогічний журнал, 2011)
За допомогою класичного ізохронного уран-свинцевого методу встановлено час кристалізації цирконів із плагіогранітів шереметівського комплексу, поширених західніше від Коростенського плутону. Вік водяно-прозорих призматичних світло- та коричнювато-рожевих кристалів циркону, відібраних із неелектромагнітної фракції (а, отже, й плагіогранітів), становить 2092,2 ± 3,2 млн рр. Таким чином, за результатами радіо гео хронологічних досліджень встановлено (як і за геологічними даними), що плагіограніти шереметівського комплексу є дещо древнішими за двопольовошпатові гранітоїди житомирського комплексу (2,08 млрд рр.).