Селен у природних мінеральних водах західних регіонів України - Шестопалов, В.М.; Пономаренко, О.М.; Моісеєв, А.Ю.; Самчук, А.І.; Моісеєва, Н.П. (Мінералогічний журнал, 2011)
Наведено результати дослідження розподілу селену в природних мінеральних водах Подільського та Прикарпатського регіонів України. Виявлено селенисті мінеральні води, у яких вміст селену перевищує встановлену мінімальну бальнеологічно активну концентрацію (10 мкг/дм³). Вміст селену 12,5—20 мкг/дм³ виявлено у водах глибинного походження. Води з підвищеним вмістом селену приурочені до сульфатвмісних порід або гіпсоан-гідритових відкладів.