Покращення якості чавунних гільз циліндрів двигунів внутрішнього згорання - Волкотруб, М.П.; Прилуцький, М.І. (Металознавство та обробка металів, 2010)
Досліджено вплив модифікування ультрадисперсними частинками карбонітриду титану на структуру і зносостійкість чавуну для гільз циліндрів двигунів внутрішнього згоряння. Встановлено, що легування ферофосфором ФФ-16 і наступна обробка чавуну такими частинками подрібнюють зерно, подовжують включення графіту в чавуні, підвищують твердість і зносостійкість гільз на 20 – 25 % в порівнянні з нелегованим і немодифікованим чавуном.