Зміст та завдання контролю в сфері прав споживачів у системі функцій органів державного управління - Яковенко, О.О. (Держава і право, 2011)
Розкрито зміст, завдання та функціональне призначення контролю у сфері прав споживачів, що є найбільш оперативним засобом впливу суб’єктів управління на об’єкти, а також основним засобом удосконалення діяльності у цій сфері; контрольної діяльності як складової частини державного управління. Визначено місце та роль контролю в сфері прав споживачів у системі функцій органів державного управління; його специфічну особливість як владного контролю.