Вплив титану на схильність до утворення гарячих тріщин та структуру сплавів Al – Cu5 - Гаврилюк, В.Г.; Ласковець, В.В.; Гзовський, К.Ю. (Металознавство та обробка металів, 2011)
За допомогою зіркоподібної форми для визначення схильності сплавів до утворення гарячих тріщин та мікроскопічного аналізу досліджено вплив титану на схильність до утворення гарячих тріщин та формування структури сплаву Al – Cu5. На основі кластерної теорії розглянуто механізм впливу хімічного складу на процеси структуроутворення.