Автоматизована система керування технологічними процесами підстанції 750 кВ - Стогній, Б.С.; Сопель, М.Ф. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2009)
Розглянуто питання побудови автоматизованої системи керування технологічними процесами підстанції 750 кВ, яка складається з підсистем моніторингу та підсистем керування. Розроблено алгоритми функціонування підсистем моніторингу та керування.