Забезпечення надійності функціонування та стійкої роботи інтелектуальних енергетичних систем - Денисюк, С.П.; Тарасевич, П.Й.; Сподинський, О.В.; Дерев’янко, Д.Г. (Праці Інституту електродинаміки НАН України, 2010)
Представлено напрямки розвитку сучасних енергетичних систем на основі концепції Smart Grid. Наведено аналіз сучасних технологій, які використовуються при створенні та забезпеченні ефективного функціонування інтелектуальних мереж Smart Grid. Показано умови стійкої роботи елементів систем при пульсуючому характері енергетичних потоків.