Уран-свинцевий вік кластогенного монациту із метапісковика скелюватської світи Криворізької структури - Степанюк, Л.М.; Паранько, І.С.; Пономаренко, О.М.; Довбуш, Т.І.; Висоцький, О.Б. (Мінералогічний журнал, 2011)
Стаття є продовженням публікацій, присвячених радіогеохронологічному вивченню метаморфічних утворень криворізької серії Кривбасу. Детально описаний розріз скелюватської світи, наведені результати уран-свинцевого ізотопного дослідження кластогенних монацитів із метапісковика нижньої частини її розрізу, що відслонюється вздовж лівого схилу долини р. Інгулець західніше парку відпочинку в житловому масиві Південного гірничозбагачувального комбінату. За результатами радіогеохронологічних досліджень кластогенні монацити мають вік 2,85 млрд рр. Це значення може бути прийнятим за нижню вікову межу формування скелюватської світи.