Передання товару, фікційна традиція та правова фікція у правовідносинах з купівлі-продажу майнових прав - Шимон, С.І. (Держава і право, 2011)
Досліджуються теоретичні аспекти проблеми передання «товару» в договорах купівлі-продажу майнових прав. Враховуючи особливість майнового права як об’єкта цивільних правовідносин, авторка доводить, що передання майнового права може існувати виключно у формі правової фікції.