Росія на пострадянському просторі: газовий фактор і геополітика - Щербина, В.П. (Держава і право, 2012)
Проаналізовано напрями і форми використання політичним керівництвом Російської Федерації енергетичної складової міждержавних відносин у межах СНД задля зростання її геополітичної ролі на пострадянському просторі.