Конвенція ООН про права інвалідів та її вплив на українське законодавство у сфері соціального захисту осіб з порушенням слуху - Маринець, В.С. (Держава і право, 2012)
Розглянуто еволюцію міжнародно-правової бази щодо забезпечення прав інвалідів, результатом якої стало прийняття Конвенції ООН про права інвалідів; визначено основні принципи Конвенції та проаналізовано наслідки її застосування для осіб з порушенням слуху в Україні.