Поняття «нерухомого майна» за цивільним законодавством України - Романів, В.Я. (Держава і право, 2012)
Визначено поняття «нерухоме майно», проводиться співвідношення вживаних у цивільному законодавстві термінів «нерухомі речі», «нерухоме майно», «нерухомість», проаналізовано три теорії нерухомості. Розглянуто критерії віднесення певного майна до нерухомого, обґрунтовано доцільність встановлення критеріїв, а не ознак віднесення майна до нерухомого.