Енергетична безпека України: політичні аспекти - Щербина, В.П. (Держава і право, 2012)
Проаналізовано процес формування стратегії забезпечення енергетичної безпеки України. Визначено роль у цьому процесі українсько-російських відносин у газовій сфері та досліджено деякі аспекти їх надмірної політизації.