Особливості розробки знання-орієнтованого лінгвістичного процесора - Петренко, М.Г. (Інститут кібернетики ім. В.М. Глушкова НАН України, 2006)
Розглянуто лінгвістичну компоненту знання-орієнтованих інформаційних систем, функціонування якої ґрунтується на автоматизації процесу формалізації змісту природномовних текстів. На основі аналізу відомих підходів запропоновано знання – орієнтований підхід до розбудови лінгвістичного процесора, підґрунтям якого є низка баз знань різних рівнів лінгвістичного аналізу, а технологічною основою слугує реляційна СКБД.