Співвідношення принципів цивільного права з предметом та нормами цивільного права - Басай, О.В. (Держава і право, 2012)
Досліджується співвідношення принципів цивільного права з предметом та нормами цивільного права. Зроблено висновок, що принципи цивільного права, його предмет та норми знаходяться у тісному діалектичному зв’язку, взаємозалежні. Принципи пронизують усі структурні елементи цивільного права, визначають особливості регулювання відносин, які складають його предмет, та зміст цивільно-правових норм.