Теоретико-методологічне підґрунтя вивчення порівняльних переваг в контексті конкурентоспроможності країни - Дудко, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою дослідження є виокремлення основних теоретико-методологічних підходів до вивчення порівняльних переваг в контексті конкурентоспроможності країни. Завданням дослідження є аналіз і узагальнення таких підходів, а також дослідження підходів до порівняльних економічних переваги України і тактики підвищення конкурентоспроможності країни в розрізі торгівлі, забезпеченої пріоритетними й стратегічними галузями та секторами економіки, що має стимулювати активний платіжний баланс України.