Про етрусько-італійські та кельтські шоломи у Північному Причорномор’ї - Казакевич, Г.М. (Археологія, 2009)
Розглядаються дискусійні аспекти проблеми проникнення шоломів типу Монтефортіно та Ново Мєсто у Північне Причорномор’я та Приазов’я.