Сущность процесса глобализации и его составляющих - Куприна, Н.М. (Економічні інновації, 2011)
Проаналізовано підходи до визначення сутності категорії «глобалізація », як процесу і його складових. Визначено сутність глобалізації, як процесу закономірного, об'єктивного та еволюційного, а також показано взаємозв'язок між його складовими.