До історії дослідження адвентивних рослин Старобільского степу на південному сході України - Кучер, О.О. (Промышленная ботаника, 2011)
Проведено аналіз історії дослідження адвентивної фракції флори Старобільського степу. Проаналізовано літературні джерела з ХVІІІ сторіччя до останніх часів. Весь період досліджень розділено на три великі етапи. Дана їх детальна характеристика. Розглянуто останні тенденції в дослідженні адвентивної флори, а саме – питання вивчення інвазійних видів.