Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різн...
Збережено в:
Видавець: | Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
---|---|
Дата: | 2013 |
Автори: | , |
Формат: | Стаття |
Мова: | Ukrainian |
Опубліковано: |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
2013
|
Назва видання: | Вісник НАН України |
Теми: | |
Онлайн доступ: | http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484 |
Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
Цитувати: | Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр. |
Репозиторії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraineid |
irk-123456789-67484 |
---|---|
record_format |
dspace |
spelling |
irk-123456789-674842014-09-07T03:02:08Z Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України Бомба, М.Я. Івашків, Л.Я. Статті та огляди У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують здорового харчування. В статье рассматриваются теоретические и прикладные аспекты создания экологически безопасных продуктов питания. Проанализированы экологические проблемы их производства в едином цикле: почва — вода — продукт — человек. Определены приоритетные направления по внедрению продуктов функционального назначения в рацион разных слоев населения, а также категории потребителей, которые в первую очередь нуждаются в здоровом питании. The theoretical and applied aspects of creation of ecologically safe food are examined in the article. It is analyzed the ecological problems of food safety in the integrated chain: soil — water — food product — people. It is outlined the priority directions of introduction of functional foods into the food allowance of different segments of the population, and categories of consumers which first of all need healthy food too. 2013 Article Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр. 0372-6436 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484 504:631:641 uk Вісник НАН України Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
collection |
DSpace DC |
language |
Ukrainian |
topic |
Статті та огляди Статті та огляди |
spellingShingle |
Статті та огляди Статті та огляди Бомба, М.Я. Івашків, Л.Я. Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України Вісник НАН України |
description |
У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів
харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують
здорового харчування. |
format |
Article |
author |
Бомба, М.Я. Івашків, Л.Я. |
author_facet |
Бомба, М.Я. Івашків, Л.Я. |
author_sort |
Бомба, М.Я. |
title |
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України |
title_short |
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України |
title_full |
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України |
title_fullStr |
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України |
title_full_unstemmed |
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України |
title_sort |
здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки україни |
publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
publishDate |
2013 |
topic_facet |
Статті та огляди |
url |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484 |
citation_txt |
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр. |
series |
Вісник НАН України |
work_keys_str_mv |
AT bombamâ zdoroveharčuvannââkstrategíčnijresursnacíonalʹnoíbezpekiukraíni AT ívaškívlâ zdoroveharčuvannââkstrategíčnijresursnacíonalʹnoíbezpekiukraíni |
first_indexed |
2023-10-18T18:52:26Z |
last_indexed |
2023-10-18T18:52:26Z |
_version_ |
1796145390187184128 |