Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України

У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різн...

Повний опис

Збережено в:
Бібліографічні деталі
Видавець:Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
Дата:2013
Автори: Бомба, М.Я., Івашків, Л.Я.
Формат: Стаття
Мова:Ukrainian
Опубліковано: Видавничий дім "Академперіодика" НАН України 2013
Назва видання:Вісник НАН України
Теми:
Онлайн доступ:http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484
Теги: Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
Цитувати:Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр.

Репозиторії

Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
id irk-123456789-67484
record_format dspace
spelling irk-123456789-674842014-09-07T03:02:08Z Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України Бомба, М.Я. Івашків, Л.Я. Статті та огляди У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують здорового харчування. В статье рассматриваются теоретические и прикладные аспекты создания экологически безопасных продуктов питания. Проанализированы экологические проблемы их производства в едином цикле: почва — вода — продукт — человек. Определены приоритетные направления по внедрению продуктов функционального назначения в рацион разных слоев населения, а также категории потребителей, которые в первую очередь нуждаются в здоровом питании. The theoretical and applied aspects of creation of ecologically safe food are examined in the article. It is analyzed the ecological problems of food safety in the integrated chain: soil — water — food product — people. It is outlined the priority directions of introduction of functional foods into the food allowance of different segments of the population, and categories of consumers which first of all need healthy food too. 2013 Article Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр. 0372-6436 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484 504:631:641 uk Вісник НАН України Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
institution Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine
collection DSpace DC
language Ukrainian
topic Статті та огляди
Статті та огляди
spellingShingle Статті та огляди
Статті та огляди
Бомба, М.Я.
Івашків, Л.Я.
Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
Вісник НАН України
description У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують здорового харчування.
format Article
author Бомба, М.Я.
Івашків, Л.Я.
author_facet Бомба, М.Я.
Івашків, Л.Я.
author_sort Бомба, М.Я.
title Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
title_short Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
title_full Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
title_fullStr Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
title_full_unstemmed Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України
title_sort здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки україни
publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
publishDate 2013
topic_facet Статті та огляди
url http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/67484
citation_txt Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України / М.Я. Бомба, Л.Я. Івашків // Вісн. НАН України. — 2013. — № 6. — С. 32-41. — Бібліогр.: 21 назв. — укр.
series Вісник НАН України
work_keys_str_mv AT bombamâ zdoroveharčuvannââkstrategíčnijresursnacíonalʹnoíbezpekiukraíni
AT ívaškívlâ zdoroveharčuvannââkstrategíčnijresursnacíonalʹnoíbezpekiukraíni
first_indexed 2023-10-18T18:52:26Z
last_indexed 2023-10-18T18:52:26Z
_version_ 1796145390187184128