Геніальний син України Володимир Іванович Вернадський - Ситник, К.М.; Андріанова, Т.В. (Вісник НАН України, 2013)
У статті, присвяченій 150-річчю від дня народження академіка В.І. Вернадського, наведено огляд діяльності вченого та його зв’язків з Україною. Подано короткий нарис про діяльність Комісії з розробки наукової спадщини академіка В.І. Вернадського НАН України від часів її започаткування, висвітлено участь у її роботі провідних учених НАН України. Показано актуальність положень В.І. Вернадського щодо планетарного значення рослинного покриву та всього живого, викладених ним біогеохімічних принципів, а також засад державності та професійності Академії, необхідності розвитку широкого комплексу наук для прогресу суспільства.