Історичні дослідження українського козацтва у Франції - Луняк, Є.М. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті розглянуто стан ознайомлення французької громадськості з Україною, проаналізовано причини цікавості французів до постаті запорозького козака на тлі історичних взаємин України та Франції. Автор простежує еволюцію французьких історичних досліджень про Україну в ХVІ-ХХ ст.