Маловідоме джерело з історії Глухівщини ХІХ ст. - Мірошниченко, О.М. (Сіверщина в історії України, 2010)
Стаття присвячена дослідженню документа «Списки населенных мест Российской Империи» 1866 р. видання, в одному з томів якого вміщено опис Чернігівської губернії. Серед п’ятнадцяти повітів, що входили в губернію, вагоме місце відведено опису Глухівського повіту. Дослідження полягає у детальному перекладі даного фрагменту списку населених пунктів. Проведений порівняльний аналіз їх назв з картами того періоду, а також з сучасними картографічними матеріалами. Запропоновано шляхи подальших досліджень для науковців-істориків, мовознавців, краєзнавців, тощо. Визначені певні закономірності у розташуванні населених пунктів з різноманітною господарською та адміністративною приналежністю.