«Адресуйте так: «в Чернігівську губ. Глухівський повіт» - Терлецький, В.В. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті подані свідчення про життєві та творчі зв’язки К.Д. Ушинського з Глухівським повітом Чернігівської губернії, в якому пройшла значна частина його свідомого життя. Повідомлення на основі вивчення літературних джерел та архівних пошуків зможе в певній мірі слугувати матеріалом для написання науково-вивіреної біографії видатного педагога- демократа, яка, на жаль, навіть після 140 років від дня його смерті не підготовлена і, зрозуміло, не доведена до широкого загалу читачів