Використання механізмів і методів ДІВЕ для керування кінетикою перебігу нанорівневих процесів - Долінський, А.А.; Авраменко, А.О.; Іваницький, Г.К. (Вісник НАН України, 2013)
Наведено огляд теоретичних основ і прикладних методів тепломасообміну при дискретно-імпульсному введенні енергії у дисперсні середовища. Описано технології, засновані на принципі дискретно-імпульсного введення енергії: змішування, гомогенізації, екстракції, дегазації, емульгації, подрібнення, концентрування та грануляції. Наведено приклади високопродуктивних та енергоощадних промислових апаратів, дія яких ґрунтується на цьому принципі. Розглянуто перспективи розвитку і практичного використання принципів дискретно-імпульсного введення енергії у створенні сучасних нанотехнологій і наноматеріалів.