К ревизии рода Achnanthes Bory s. lato (Bacillariophyta). 2. Новые моношовные роды и ключ к их определению - Бухтиярова, Л.Н. (Альгология, 2007)
У другій частині ревізії роду Achnanthes sensu s. lato представлено діагнози нових родів: Psammothidium Bukhtiyarova et F.E. Round, Rossithidium Round et Bukhtiyarova, Planothidium Round et Bukhtiyarova Lemnicola F.E. Round et Basson; Pauliella F.E. Round et Basson, Karayevia Round et Bukhtiyarova; Astartiella Witkowski, Lange - Bertalot, Metzeltin; Vikingea Witkowski, Lange - Bertalot, Metzeltin; виділених з роду Achnanthes Bory s. lato на основі електронно-мікроскопічних досліджень, а також перелік таксономічних комбінацій у межах цих родів. Діагнози зроблено за єдином планом, вони доповнені виправленими і не врахованими в протологах ознаками. Вперше для визначення моношовних родів складено ключ, де враховано дані світлової та електронної мікроскопії. Узаконено три та запропоновано дві нові таксономічні комбінації.