Законодавче врегулювання організації та діяльності Національної академії наук України — вимога часу - Нагребельний, В.П. (Вісник НАН України, 2013)
У статті на основі аналізу чинного законодавства України про наукову і науково-технічну діяльність та практики його застосування висвітлено проблемні питання вдосконалення правового статусу Національної академії наук України на сучасному етапі. Обґрунтовано необхідність прийняття спеціального закону про НАН України та наведено його основні концептуальні положення.