Визначення стану Т-клітинної ланки імунітету і вмісту стовбурових ракових клітин як критерій оцінки ефективності превентивної терапії раку молочної залози кріоконсервованими клітинами фетальної печінки - Гольцев, А.М.; Бондарович, М.О.; Кузняков, А.В.; Останков, М.В.; Останкова, Л.В.; Челомбітько, О.В. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2014)
Доцільність застосування кріоконсервованих клітин фетальної печінки (кКФП) для превентивного лікування раку молочної залози (РМЗ) обгрунтована широким спектром продукованих ними біологічно активних речовин із імуномодулюючою й антибластомною активністю. Методами ранньої діагностики та оцінки ефективності превентивної терапії РМЗ можуть бути виявлення стовбурових ракових клітин (СРК) у молочній залозі (МЗ) та визначення стану імунної системи (ІС).