Наука як феномен цивілізації - Кримський, С. (Вісник НАН України, 2003)
У наш час наука виконує функцію свого роду «нервової системи» планетарної цивілізації. В статті аналізуються базові принципи науки, робиться спроба визначити критерії науковості.