Роль договірно-правової бази у становленні та розвитку українсько-грецьких зв'язків - Мякушко, С. (Вісник НАН України, 2002)
Одним з ключових напрямів зовнішньої політики України є розбудова якісно нових, рівноправних двосторонніх міждержавних відносин з європейськими країнами. Зокрема, значні зусилля спрямовані на налагодження міцних політичних та економічних зв'язків з Грецією — країною, партнерські стосунки з якою можуть сприяти виходу України на привабливі для неї ринки Східного Середземномор'я, а через них — і до країн Близького Сходу та Північної Африки. Все це зумовлює надзвичайну важливість діяльності, спрямованої на формування договірно-правової бази співробітництва наших країн.