Козацька історія в наукових студіях І. М. Каманіна - Якобчук, Н. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті проаналізовано наукові праці І. М. Каманіна з історії козацтва. Узагальнено погляди вченого щодо даного періоду історії України. Розкрито інформаційний потенціал, значення досліджень І. Каманіна та їх місце в українській історіографії.