Регламентація діяльності Азовської губернської канцелярії: аналіз нормативно-правових актів - Олененко, А. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Стаття присвячена аналізові нормативно-правових актів, що регламентували діяльність Азовської губернської канцелярії. Дані нормативно-правові акти, прийняті у період правління від Петра І до Катерини ІІ, характеризувались поступовим посиленням законодавчої регламентації діяльності губернських установ взагалі та губернських канцелярій зокрема та мали особливості правозастосування на території Південної України та безпосередньо в Азовській губернії.