Велікодная абраднасць Гомельшчыны: структура, семантыка рытуалаў - Новак, В.С. (Слов’янський світ, 2013)
У артыкуле выяўлены мясцовая спецыфіка абрадаў і звычаяў, звязаных са святкаваннем Вялікадня на тэрыторыі Гомельшчыны, а таксама лакальныя асаблівасці структурных кампанентаў і семантыка рытуалаў велікоднай абраднасці.