Синтеза та властивості магнеточутливих нанокомпозитів магнетит/діоксид кремнію з метою створення імуносорбентів - Семко, Л.С.; Сторожук, Л.П.; Горбик, П.П.; Абрамов, М.В.; Оранська, О.І. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
Розроблено методику модифікування поверхні магнетиту оксидом кремнію. Як модифікатор використовували силікат натрію. Методами рентґеноструктурної аналізи, ІЧ-спектроскопії з Фур’є-нагромадженням досліджено особливості структури одержаних нанокомпозитів. За допомогою вібраційного магнетометра визначено їх магнетні характеристики. На основі нанокомпозитів Fe₃O₄/SiO₂ одержано імуносорбенти з іммобілізованим на їх поверхні імуноглобуліном людини. Досліджено фізичну адсорбцію нормального імуноглобуліну людини на одержаних нанокомпозитах за допомогою спектрофотометричної методи.