Проблема сепаратизму в СУАР КНР як дестабілізуючий фактор системи безпеки Центрально-Азійського регіону - Шевчук, О.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Проаналізовано основні витоки та джерела проблеми сепаратизму в Синьцзян- Уйгурському автономному районі КНР, визначено її вплив на характер еволюції системи безпеки Центрально-Азійського регіону в постбіполярний період.