Російська православна церква як знаряддя утвердження моноконфесійності Закарпаття (повоєнні роки) - Капітан, Л. І. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Висвітлено заходи радянської влади, які здійснювались для утвердження моноконфесійності в повоєнному Закарпатті. Розкрито роль РПЦ, її ієрархів у пропагандистському забезпеченні усунення греко-католицької церкви з духовного життя краю.