Інститут адміністративних послуг в забезпеченні економіко-екологічної безпеки природокористування - Мартієнко, А.І. (Економічні інновації, 2014)
Визначено сутність адміністративних послуг у сфері природокористування, їх специфічні особливості та принципи здійснення, надано укрупнений перелік адміністративних послуг у сфері природокористування, проаналізовано регламент надання дозволу на спеціальне водокористування (у разі використання води водних об’єктів загальнодержавного значення), визначено складові частини, що впливають на якість надання адміністративних послуг: організаційно-управлінські структури, трансакції та трансакційні витрати, реальність лімітів та нормативів природокористування.